Είναι το σύνολο των προϊόντων, που σχετίζονται με την αισθητική. Τα καλλυντικά βελτιώνουν την ευχαρίστηση, την εμφάνιση και την υγειά του σώματος.

Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό, κοσμητικά προϊόντα (καλλυντικά) είναι κάθε ουσία ή μείγμα αυτών, που εφαρμόζονται εξωτερικά στο σώμα, τα μαλλιά, στο στόμα (εσωτερικά και εξωτερικά), στα νύχια και εξωτερικά στα γεννητικά όργανα, με σκοπό την καθαριότητα, τον έλεγχο της οσμής, την βελτίωση της εμφάνισης, την συντήρηση και προστασία της επιδερμίδας και του δέρματος, την υγιεινή του στόματος και των γεννητικών οργάνων κλπ.

Ανάλογα με τη χρήση τους χωρίζονται:
– προϊόντα προσώπου – σώματος
– μαλλιών και νυχιών
– αποσμητικά και αρώματα
– προϊόντα στόματος
– υγείας και καθαριότητας σώματος
– υγείας και καθαριότητας γεννητικών οργάνων

Οι εταιρείες παράγωγης καλλυντικών πρέπει να παρουσιάζουν μελέτες για την ανεκτικότητα και αποτελεσματικότητα των προϊόντων τους. Συνήθως όμως, η διαφήμιση υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα.

Ο καταναλωτής, πρέπει να προσέχει τα προϊόντα που χρησιμοποιεί. Να επιλέγει σύμφωνα με τις ανάγκες του και να συμβουλεύεται αυτούς που έχει εμπιστοσύνη και γνωρίζουν.

Είναι βασικό να γνωρίζουμε ότι η χρήση καλλυντικών δεν είναι το αθάνατο νερό, ούτε το υγρό της αιώνιας νεότητας. Μπορούν όμως, να μας προστατεύσουν από πολλά προβλήματα που δημιουργεί ο χρόνος, το περιβάλλον, η κακή διατροφή, το ποτό, το άγχος κλπ.

Στο φαρμακείο μας, διαθέτουμε ικανοποιητική ποσότητα και ποιότητα καλλυντικών προϊόντων και θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε στις επιλογές σας, έχοντας πάντα κατά νου το θέμα, ποιότητα – αποτελεσματικότητα – τιμή.